Spredning af aske over åbent hav

Askespredning

Askespredning fra Roskilde Fjord

En spredning af aske (askespredning) kan være en smuk og personlig afsked. Søgade Begravelse har, denne sommer, hjulpet flere familier med, at få deres pårørendes aske spredt over vand. Vi har sejlet ud i en sejlbåd på Roskilde fjord, og i passende afstand fra land har vi spredt asken fra den medbragte urne. Hvis det ønskes tager vi gerne billeder af begivenheden, som de pårørende efterfølgende vil få tilsendt.

Spredning af aske skal altid foregå minimum 200 m fra land. Plomberingen fjernes fra urnen, så den kan åbnes og herefter kan asken strøs fra urnen. Urnen må ikke nedsænkes i vandet, den kan destrueres eller sættes ned i egen have f.eks. med en rose eller anden blomst. Det er der også en vis symbolik i.

Ønsker du, at få din aske spredt over åbent hav, større fjord eller bugt, er det vigtigt du enten udfylder en blanket på borger.dk. Eller skriver en erklæring med dit navn, adresse, cpr.nr., en dato og underskrift. Søgade Begravelse hjælper naturligvis også altid gerne med det praktiske. Det er altid den lokale begravelsesmyndighed der vurderer erklæringen og giver tilladelsen.

Det er vigtigt at erklæringen er udfyldt, således at det er tydeligt, at det er et ønske fra den afdøde.

Du kan læse mere om det på Kirkeministeriets hjemmeside.

 

 

 

 

Susanne Pedersen
Susanne Pedersen
Bedemand hos Søgade Begravelse Telefon 36395810