Orbitkisten er den mest bæredygtige kiste i Danmark

Danmarks mest miljørigtige kiste

Bæredygtighed er på manges læber i disse år. En kiste skal derfor selvfølgelig også være både bæredygtig og miljørigtig. Vores leverandør af kister Fuglebjerg Kistefabrik, har derfor påtaget sig opgaven at udvikle en hel ny miljørigtig og bæredygtig kiste. Navnet på kisten er Orbit og den er lavet af pap.

Kisten (Orbit) er produceret letvægtspladen Re-board, og faktisk lige så solid og stærk som træ. 

Hos Søgade Begravelse finder vi det meget vigtigt, at bidrage til at også kister, urner mv. er både bæredygtige og miljørigtige. Derfor har vi valgt at tage Orbitkisten med i vores sortiment. Vi er derfor glade for, at Fuglebjerg Kistefabrik, også synes det er vigtigt at der bliver brugt materialer, som er mere skånsomt for vores klima, så vi passer mere på vores miljø – også på den sidste rejse.

Denne bæredygtige pap-kiste, Orbit, kan bruges til både bisættelser og jordbegravelser. Orbitkisten har et klassisk og smukt udtryk og kan tilpasses med forskellige farver, som kan vælges efter personlig præference.

Ifølge Fuglebjerg Kistefabrik medgår der kun 13 kg CO2 til produktion af en Orbitkiste, imens der medgår 91 kg CO2 til produktion af en normal kiste.

Rød Orbitkiste

Vores Orbitkiste er ikke malet, men er i print, som gør at kisten får sin unikke røde farve.

Der er allerede mange af de familier, Søgade Begravelse har hjulpet det sidste år, som har taget godt imod papkisten Orbit. Det er vi rigtig glade for. Pap-kisten laves som standard i hvid, brun og sort, men ønskes en anden farve, kan det også lade sig gøre. Helt personligt bliver det, når pårørende vælger at skrive og tegne på kisten, eller få et personligt tryk på pappet.

Orbit er produceret udelukkende i FSC certificeret Re-board letvægtsplade fra Sverige. Den smukke hvide finish, og de enkle rene linjer, skaber i samspil en værdig ramme om den sidste rejse, uden at gå på kompromis med miljøet. Den er naturligvis dansk designet og produceret af en lokal virksomhed i Ringsted, PMH Systems A/S.

Orbit-kistens bæredygtige egenskaber vægtes bl.a. i:

  • Den er produceret i FSC-certificeret re-board fra bæredygtigt svensk skovbrug
  • Fremstillet i 80% mindre træ end den traditionelle kiste
  • Vejer kun 12 kg. Hvorimod en traditionel kiste vejer 45 kg.

Derudover udleder Orbit også 85% mindre Co2 ved produktionen

Du kan læse mere om, Orbit, pap-kisten her: https://www.fuglebjergkistefabrik.dk/Orbit-kiste

Hos Søgade Begravelse kan du naturligvis vælge denne fine bæredygtige kiste. 

Du kan altid kontakte os på telefon 36395810.

Niels Pedersen
Niels Pedersen
Ejer og bedemand