Hvilken slags blomster skal jeg vælge til begravelsen eller bisættelsen?

Blomster er med til, at skabe et smukt og personligt sidste farvel.

Der kan være rigtig mange ønsker, både til blomster og udformning. Her er det en rigtig god ide, at tale med blomsterhandleren, som ved om det ønskede kan lade sig gøre. Søgade Begravelse har overblik over, hvilke blomsterhandlere der er i dit område, hvis du ønsker hjælp til det.

Hos Søgade Begravelse, ser vi hver uge mange flotte blomster til de begravelser og bisættelser vi deltager i. Vi samarbejder med mange dygtige blomsterhandlere, som har udført flotte eksempler på udformningen af blomsterdekorationen, som bliver det meget personlige præg på kisten.

Efter begravelsen eller bisættelsen, vil blomsterne typisk blive lagt ud på gravstedet eller askefællesgraven (de ukendtes grav). Det er dog også muligt, at blomsterne kan blive lagt ud et andet sted fx. i haven – snak med Bedemanden om det.

Rund bårebuket i lyserøde nuancer

Sæsonen

Årstiden, farver og sammensætning skaber de smukkeste kistedekorationer, kranse og bårebuketter til begravelse og bisættelse. Tit er det afgørende med tidspunktet på året, som afgør hvilke blomster der er til at skaffe. Det er derfor altid en god ide, at snakke med sin blomsterhandler omkring hvilke muligheder der er. 

Tag gerne et billede med, når du besøger blomsterhandleren, så er det nemmere at afstemme forventninger til farvevalg, størrelse og blomster. Det er desuden en god ide, at finde et alternativ til det ønskede, hvis nu det ikke er sæson eller den ønskede blomst kan skaffes. 

Det helt store hit i øjeblikket er dekorationer med forskellige blomster i multicolor (forskellige blomster og forskellige farver). Den røde rose bliver også altid brugt meget, både i dekorationer og som farvel rose. Når tulipanerne kommer i starten af året, bliver de også brugt meget især til kistepynt med multicolor. Sommeren byder på blomster der kan bruges til tema som grøftekant og blomstereng. Valgmulighederne er utallige og uanset om der vælges fresia. liljer, gerbera, roser, så er en ting sikker, at blomsterhandleren nok skal få det til at se pænt ud.

Susanne Pedersen
Susanne Pedersen
Bedemand hos Søgade Begravelse Telefon 36395810